Hoe ga je om met de stagnatie in je creatie?

Herken je dat, je wilt iets en doet je best om het te realiseren maar toch lukt het niet? Je wilt een eigen praktijk, zet deze op maar er komen geen klanten. Je eet en leeft gezond maar hebt toch gezondheid-klachten. Hoe komt het dat dingen soms niet lukken, ondanks onze inspanningen? Ik heb het me vaak afgevraagd. Het medicijnwiel geeft inzichten en oplossingen.

De principes van creatie


Het medicijnwiel toont niet alleen je persoonlijke blauwdruk, het laat ook zien hoe creaties tot stand komen. In het Noorden heb je een ingeving, in het Oosten ga je deze uitvoeren en in het Zuiden... kom je je karma tegen. Je moeilijke thema. Als je je hiervan niet bewust bent, en niet stilstaat bij wat je voelt, kun je hier stagneren.

Je denkt misschien dat het toch niet zo'n goed idee was. Je denkt dat je eerst nog ... moet doen. Wát we ook bedenken, we zijn dan weer terug in het Noorden, in plaats van dat we in het Zuiden aan het voelen zijn. En in essentie is dat het probleem.

Medicijnwiel 4 functiespng

Hoe dit op te lossen? Het medicijnwiel laat zien dat je door het voelen in het Zuiden heen moet om in het Westen in het zijn uit te komen. Het Westen staat voor het element aarde, de concrete vorm. Het resultaat van je idee en de nieuwe realiteit die je had gewenst.

Stagnaties oplossen is een kwestie van voelen


Als we iets nieuws gaan doen, komt er energie in beweging en dit uit zich als allerlei sensaties in het lichaam. Dit zijn vaak geen fijne sensaties. We kunnen onzeker zijn over wat we willen en dat voelen we liever niet.

De kunst is om de sensaties op te merken en de gevoelens toe te laten. Of het nu onzekerheid is, of angst, of misschien zelfs verdriet of boosheid. Deze emoties hebben ons iets te vertellen. Ze laten zien waar we nog een oud patroon tegenkomen dat ons beperkt.

 Als ik iets nieuws ga doen, iets dat ik heel graag wil, dan vind ik dat spannend. Het roept angst op dat het niet gaat lukken. Ik heb als kind dat soort conclusies getrokken, dat het niet lukte en dat ik het niet goed deed. Ik heb al veel hiervan doorleefd en toch kom ik het nog tegen. Steeds mag ik hier een laag afpellen. Dan blijkt het te maken te hebben met mijn ouders, of met een opa of oma.

Trauma helen


Ik heb inmiddels al heel wat onderzoek gedaan naar de ervaringen en pijn van mijn voorouders, en al heel wat hiervan geheeld. Ik weet nu dat zij het zwaar hebben gehad en soms nare dingen hebben meegemaakt die mij nog beïnvloeden. Of ik krijg een beeld van een vorig leven waarin ik een heilige missie had en werd vermoord, waardoor ik dacht: het is niet gelukt. 

Zo begrijp ik steeds beter hoe het karma doorwerkt in mijn creaties. En dat helpt me om het te accepteren en te voelen wat er te voelen valt. In plaats van dat ik afhaak en me afvraag waarom het niet lukt. Door te voelen, gaat de lading er af en kan ik stappen blijven zetten zodat ik wel in het Westen uitkom.

Je zou kunnen zeggen dat de problemen in het Zuiden leiden tot een verdieping in je ziele-ontwikkeling. En daarmee tot succes in je creatie. Het vergt vertrouwen dat de shit die je op je weg tegenkomt, omgevormd kan worden tot mest. Dat kan alleen, als je het verwerkt. Als je doorvoelt en bewust loslaat. 


Het magische ingrediënt: liefde


Het vergt zelfliefde om niet weg te lopen voor mogelijke ongemakkelijke sensaties, maar deze aan te gaan. Om jezelf te omarmen in je angst of pijn en zacht te zijn voor jezelf. Ook heb je liefde nodig voor je creatie. Hoe belangrijk is het voor je dat je deze creatie helemaal afrondt? Ben je bereid om diep te gaan, om karma te doorleven, om jouw verlangen of doel te realiseren? 

Zo niet, dan is het ook niet erg als je creatie niet lukt. Dan kun je inderdaad beter in het Noorden een nieuw idee krijgen waar je wel heel veel liefde voor hebt. Die commitment heb je namelijk nodig om alle stappen in het creatieproces te zetten en de cirkel rond te maken. Durf je shit te voelen, en je zal succesvol zijn!


Hulp bij oplossen van stagnatie in jouw creatie


Wil je jouw verlangen of missie in 2023 realiseren en zeker alle stappen zetten? Doe dan mee met het jaartraject. De maandelijkse bijeenkomsten bieden een structuur van bezig blijven met je verlangen en doel. Elke keer sta je stil bij: wat wil ik ook alweer, welke keuzes maak ik, hoe bewaak ik mijn grenzen.


Je leert bewust te voelen wat echt belangrijk voor je is. Je leert de getallen kennen, ontdekt jouw medicijn en gaat leven vanuit je kracht. Je past de creatie principes toe in je leven en leert omgaan met de valkuilen. Zo behaal je jouw doel.

Meer informatie over het jaartraject.


Realiseer je droompng