Reken jouw getallen in het medicijnwiel uit

Het medicijnwiel fungeert als een kompas, je kunt ermee jouw richting bepalen. Je persoonlijke medicijnwiel bestaat uit vijf getallen die je kunt afleiden uit je geboortedatum. Een getal bij elke windrichting, en het vijfde getal in het midden van het wiel.

De getallen van het medicijnwiel

In het Noorden staat je levensmissie, ook wel je purpose of waarom je hier bent. In het Oosten staat je gave. Dat wat je kunt, waar je goed in bent. Je talent. In het Zuiden vind je je karma. Het is je moeilijke thema, of je uitdaging. In het Westen staat je levenspad, dat is hoe je bent. Tenslotte vind je in het middel van het wiel je ziele-essentie of hartskwaliteit.


De getallen van jouw medicijnwielpng 

Jouw medicijnwiel

Hoe kun je nou jouw getallen uitrekenen? Ik zal je dat laten zien en neem mijn geboortedatum even als voorbeeld: 27 december 1965. 

In deze numerologie werken we met 12 getallen die corresponderen met de 12 maanden van het jaar. Ik ben in december geboren en daarom staat bij mij in het Zuiden een 12. Je kunt dus zelf heel makkelijk jouw karma getal uitrekenen: het is de maand waarin je jarig bent. 

Je geboortedag vormt het getal van je ziele-essentie. Bij mij is dat 27, een getal hoger dan 12 en dat brengen we daarom terug tot een lager getal. Door de 2 en de 7 bij elkaar op te tellen krijg je een 9. 

Het getal in het Oosten, je talent, krijg je door de laatste twee cijfers van je geboortejaar te nemen, bij mij 65. De 6 en de 5 tel je bij elkaar op en dan krijg je 11.

Medicijnwiel mijn-getallenpng

 

Het getal in het Westen wordt gevormd door je hele geboortejaar: 1965 in mijn geval. Je telt ze zo op: 1 + 9 + 6 + 5 = 21. De 2 en de 1 tel je bij elkaar op en zo kom ik tot 3. 

Het getal in het Noorden tenslotte vorm je door alle getallen van je hele geboortedatum op te tellen: 2 + 7 + 1 + 2 + 1 + 9 + 6 + 5 = 33. En dat breng je terug naar 3 + 3 = 6. 

De betekenis van de getallen in het wiel

Nu je weet welke getallen in jouw wiel staan, wil je natuurlijk weten wat dat zegt. Elk getal heeft een bepaalde betekenis, die ik hieronder kort zal aangeven. 

1 Je hartsverlangen

Heb je een 1 in je wiel, dan werk je met je hartsverlangen. Het kan wel uitmaken op welke plek een getal staat, het kan je levensmissie zijn, waar je je ingevingen krijgt. Het kan ook je gave zijn, dat wat je goed kunt en doet. 

2 Verbinding

Heb je een 2 in je wiel, dan is verbinding voor jou een thema. Het kan een kwaliteit zijn, maar stel je hebt een 2 in het zuiden, dan is het je moeilijke thema en kun je worstelen met in verbinding zijn of juist uit verbinding gaan.

3 Communicatie en positionering

Met een 3 in je wiel, is communicatie jouw ding. Het kan zijn dat je goed verhalen kunt vertellen of dingen kunt uitleggen, maar je kunt je juist ook inhouden, een en ander afhankelijk van waar de 3 in je wiel staat. 

4 Creatie en balans (kunstenaarsgetal)

Met een 4 in je wiel ben jij iemand die wil creëren of die balans wil brengen. Het kan zijn dat je worstelt met chaos en structuur, en dan mag je daar balans in brengen in jezelf. 

5 Spelen en bouwen (ondernemersgetal)

De 5 wil bouwen en spelen. Heb je een 5 in je wiel, dan kan je heel actief zijn, of juist passief. De 5 is een fysiek getal, het kan gaan om je lichaam, ziekte of sporten, of fysieke resultaten tot stand brengen. 

6 Begrip en helderheid (teacher)

Met een 6 in je wiel ben je iemand die helderheid kan brengen. Het kan zijn dat je veel weet en beschikt over feitenkennis, maar ook kun je intuïtief weten. 

7 Levensenergie en magie

Het getal 7 staat voor levensenergie en magie. Met een 7 in je wiel, wil je magie brengen. Of is het belangrijk voor je om erop te letten of je wel energie krijgt van wat je doet. 

8 Heling

De 8 brengt heling en kan dat doen door te confronteren of juist door te willen samenvoegen. De 8 ziet wat er niet klopt en wil dingen kloppend maken. 

9 Dienstbaarheid

Met een 9 in je wiel, is dienstbaarheid een thema. Ben je heel sterk dienstbaar aan anderen? Dan kan het nodig zijn om ook dienstbaar te leren zijn aan jouw eigen behoeftes of verlangens. 

10 Leiderschap

De 10 is het getal van de leiding of verantwoordelijkheid nemen. Over jezelf en over anderen, over projecten of over je gedachten en gevoelens en je leven. 

11 Meesterschap (de leraar)

De 11 is het getal van meesterschap. Je kunt meesterschap hebben verkregen over het leven, of over dat wat je doet. De 11 is iemand die streeft naar ‘het goed doen’. Die nieuwe dingen wil leren.  

12 Afronden en communicatie

De 12, als laatste getal in de reeks, is het getal van afronding en van afrondende communicatie. Zijn alle stappen gezet en kan het nu worden afgerond? Is alles gezegd?

Wil je meer inzicht in jouw medicijnwiel en een persoonlijke toelichting op jouw getallen, boek dan een 1-op-1 sessie met Lusanne