Van blokkades naar groei: het Medicijnwiel in actie

Herken je dat: je hebt al aardig wat werk gedaan aan oplossen van (voorouder) trauma's maar je ervaart dat je niet echt verder komt met je ideeën en plannen. Vaak krijg ik vragen over hoe de medicijnwiel numerologie hierin uitkomst kan bieden.

De oplossing ligt niet zozeer in het kennen van je persoonlijke getallen, hoewel die wel iets zeggen over jouw ziele-missie en gave. Maar de vraag waar het om gaat is: waarom leef je jouw getallen - en daarmee jouw potentieel - nog niet? Of nog niet helemaal.

De principes van het medicijnwiel: de sleutel tot persoonlijke groei


Het begrijpen van de relatie tussen het medicijnwiel en karma kan cruciaal zijn voor het oplossen van blokkades en het realiseren van groei. In deze blog ontdek je hoe je deze twee krachtige concepten kunt combineren om obstakels in je leven te overwinnen en je volledige potentieel te realiseren.

Het medicijnwiel laat wetmatigheden zien waar je niet alleen kennis van moet nemen maar die je ook consequent moet toepassen, dag in dag uit, om resultaat te boeken. Ik wil hier twee van deze wetmatigheden of principe bespreken. Het eerste principe gaat over de #1 valkuil of faalfactor in creatieprocessen en het tweede gaat over karma.

Het Medicijnwiel: een holistische benadering van creatie


Het Medicijnwiel biedt een holistische benadering van het leven en bestaat uit vier kanten: denken, doen, voelen en zijn. Door deze kanten in balans te brengen, kunnen we bewust creëren wat we willen.

Balasn in het medicijnwieljpg

Maar we zijn opgevoed met een nadruk op denken en doen. Voor voelen was vaak geen ruimte. 'Hou op met dat stomme gejank' kreeg ik vroeger te horen. Klanten vertellen me dat ze leerden om de schouders eronder te zetten zonder te klagen of dat ze iets nuttigs moesten gaan doen en niet mochten dromen.

Maar als je niet mag voelen en dromen, hoe kun je dan helemaal jezelf zijn en je hartsverlangens en je levensmissie realiseren? Dat kan dus ook niet.

De grootste valkuil in creëren van een leven vol zingeving en plezier is dat we weg bewegen van onze emoties. We willen ongemak niet voelen want we zijn niet vertrouwd met sensaties in ons lichaam. Maar als we niet alles voelen wat er te voelen valt in het Zuiden van het medicijnwiel, dan komen we niet in het Westen bij concrete vorm en resultaat. 

In het kort, als we niet alle kanten van het medicijnwiel leven - denken, doen, voelen en zijn - dan stokken onze creaties. 

Overwinnen van blokkades: een heldere intentie en focus


Het is heel belangrijk om in het Noorden van het medicijnwiel, het denken, helder te weten wat het is dat jij verlangt en wilt met je leven. Als je weet wat je verlangt, kun je besluiten om het te gaan doen. Dat is een intentie. Zonder intentie geen focus. Zonder focus weet je niet wat je te doen staat, welke stappen je gaat zetten in het Oosten. Zonder focus is onze energie versplinterd. 

Vaak zijn we onbewust bezig te voldoen aan verwachtingen van anderen. Zo zijn we opgevoed, zo zijn onze ouders en voorouders grootgebracht en deze patronen gaan van generatie op generatie over. Totdat wij zeggen: het stopt hier, bij mij. Ik ga het anders doen. Hier komen we ons karma tegen. 

De voorouders die het niet is gelukt, die hun pijn nog niet hebben verwerkt, die bang zijn en jou veilig willen houden. Maar wij willen niet vast zitten in veilig zijn, we willen vrij zijn! Door bewust te worden van onze gedachten en overtuigingen kunnen we deze beperkende patronen doorbreken en onze intenties en acties helder stellen voor een succesvolle manifestatie. 

Karma: een reis naar groei


Karma verwijst naar de onopgeloste ervaringen uit onze jeugd, voorouders en vorige levens die de stroom van manifestatie kunnen blokkeren. Het is essentieel om karma te erkennen en te helen om verder te kunnen groeien. Want als we het verdriet en de pijn en angst niet voelen, in het Zuiden van het medicijnwiel, komen we niet in het Westen bij resultaat van onze intentie en acties. En in de nieuwe gewenste realiteit. 


Trauma van de voorouders jpg


Zonder trauma verwerking, geen leven dat past bij wie wij werkelijk zijn. We zijn niet onze ouders, ook al dragen we veel van hen in ons. We leven in andere omstandigheden en kunnen in dit leven wel de dingen doen, die zij niet konden.


Trauma en verborgen blokkades: de sleutel tot ontgrendeling van je potentieel 


Zelfs na trauma heling kunnen verborgen blokkades ons tegenhouden. Het is belangrijk om diep te graven en nog weer meer onverwerkte ervaringen te erkennen en te helen, om echt de weg vrij te maken voor groei en transformatie.

Bij elke nieuwe fase in ons leven, waarin we steeds meer doen wat we willen en waartoe we ons geroepen voelen, komen we weer in dat Zuiden die sensaties en emoties tegen. Hoe ga je daar mee om? 'Ik heb al zoveel werk daarop gedaan' denk je misschien. Dat is ook zo, en dat werk was niet voor niets.

Het pad naar groei: blijven zoeken en puzzelstukjes leggen


Het is een hele puzzel. De rode draad tussen ervaringen uit onze jeugd, uit de lijn van onze vader en moeder en hun ouders en vorige levens van onszelf of onze voorouders is meer een web dan een draad. Je komt steeds weer een los eindje tegen. Ophelderen van elk draadje en het zien van de dwarsverbanden, het is als leggen van een puzzel. Zonder dit, geen realisatie van je potentieel. Door open te staan voor groei, te blijven zoeken en stukje voor stukje het oud zeer bloot te leggen, kunnen we obstakels overwinnen en ons volledige potentieel bereiken.


Het begrijpen van de dynamiek tussen het Medicijnwiel en karma is essentieel voor persoonlijke groei. Door bewust te creëren met een heldere intentie, blokkades te overwinnen en onverwerkte ervaringen te helen, kunnen we een leven leiden dat in lijn is met ons hoogste potentieel. Blijf zoeken, blijf groeien en laat de puzzelstukjes op hun plaats vallen terwijl je op weg bent naar een vervuld en harmonieus leven.


Aan de slag


Wil je aan de slag met deze informatie en van mij leren wat ik met vallen en opstaan zelf heb geleerd? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Masterclasses over het medicijnwiel en trauma uit de voorouderlijn


Doe mee met een van de masterclasses over het medicijnwiel en karma. Lees hier meer.

Online cursus Ontdek je creatiekracht met het medicijnwiel


Of doe mee met Summer School 2023 Ontdek je creatiekracht. Meer informatie vind je hier.

Ontdek jouw creatiekrachtjpg