Helen van voorouder trauma: jouw pad naar zelfvertrouwen

Ben je iemand die al jaren bezig is met persoonlijke ontwikkeling en die soms toch vastloopt in het leven? Misschien heb je al vele opleidingen en cursussen gevolgd maar weet je nog steeds niet waar je echt goed in bent of wat je missie is? Ik begrijp dat je wellicht te maken hebt met uitdagingen en pijnpunten. Een van die uitdagingen kan het helen van trauma zijn en vandaag ga ik dieper in op hoe je op een positieve manier hiermee om kunt gaan.


Gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde


Waar je misschien wel het meest last van hebt, is onzekerheid. Je hebt moeite om in jezelf te geloven en jouw eigen waarde te erkennen. Weet dat je niet alleen bent in dit gevoel. Ik herken het zelf in elk geval wel, dit is echt een thema in mijn leven. Ook weet ik dat vele van mijn klanten hier mee worstelen. 


Hoe kun je je zelfvertrouwen versterken? Ik heb gemerkt dat ik in mijn jeugd de nodige trauma's heb opgelopen en heb gaandeweg ontdekt dat deze ook voorkomen bij mijn ouders. Door daar verder naar te zoeken, bijvoorbeeld met familie opstellingen, ontdekte ik dat het verder terugging naar opa's en oma's en zelfs generaties daarvoor.


Zelfvertrouwenpng


Emotionele blokkades


Door de medicijnwiel numerologie kreeg ik extra tools in handen om dit voorouder trauma te helen. Zoals je wellicht weet heb ik deze kennis geleerd van Frank en Loes Ruesink en is deze methode ontwikkeld door Maarten Oversier. Maarten heeft door zijn werk als re-incarnatie en regressie therapeut veel kennis over voorouder trauma vergaard en hij heeft hierover ook een boek geschreven, Bestaansrecht.


Onverwerkte trauma's van voorouders kunnen ervoor zorgen dat je emotionele blokkades ervaart, waardoor je je gevoelens niet volledig kunt uiten en je in allerlei situaties onmacht of onkunde kunt ervaren. Mogelijk lukt het je niet om in je leven en werk te vinden wat je echt wilt, of weet je niet goed wat je wilt. Dit kan een zeer negatief effect hebben op je zelfvertrouwen. 

Zoeken naar betekenis en zingeving


Je verlangt misschien naar diepere betekenis en zingeving in jouw leven, maar voorouder trauma kan je belemmeren om die vervulling te vinden. Zolang de pijn van het trauma niet volledig is verwerkt, zit deze nog in ons systeem. Letterlijk zit het opgeslagen in ons DNA, in onze cellen.


In alles wat je wilt creëren, moet je ook je voorouders meenemen. Anders zullen ze je creatie doorkruisen. Hun trauma’s gaan altijd over leven en dood, over bestaansrecht. Dus dit kunnen pittige thema's zijn. 


We weten niet altijd wat onze voorouders hebben meegemaakt, dus hoe kom je daar achter? Laat staan dat je vaak totaal niet het verband ziet met wat jij in jouw leven meemaakt of waar jij tegenaan loopt. Het is begrijpelijk dat je je onzeker kunt voelen over de richting van jouw leven en moeite hebt met het stellen van duidelijke doelen, dit komt mede door de lasten uit het verleden.


Erkenning en Verwerking


Als jij jezelf herkent in een of meer van deze pijnpunten, dan wil ik je graag laten zien dat er mogelijkheden zijn voor heling en persoonlijke groei.  Het begint met je erkennen en accepteren dat het trauma van je voorouders invloed heeft gehad - en nog steeds - op jouw leven. Ik wil je helpen bij onder ogen zien, verwerken en loslaten ervan, zodat je stappen kunt zetten naar heling.


Het gaat er om je bewust te worden van eventuele emotionele blokkades. Sta jezelf toe om je emoties te verkennen en te voelen. Dat vinden we vaak lastig en het kan ook echt een uitdaging zijn om de oude pijn te doorleven. 


Zelfliefdepng


Zelfcompassie en vergeving


Het is belangrijk dat je leert jezelf te vergeven voor eventuele tekortkomingen en dat je omarmt dat je menselijk bent. Vergeef jezelf dat je vroeger niet anders kon dan je hebt gedaan. Onze reactie patronen dienden ons ter bescherming en overleving. Heb het kind lief dat je was, geef het nu alsnog de liefde die het vroeger heeft gemist. Zelfcompassie is een krachtig middel voor jouw persoonlijke groei en genezing. 


Ook kan het nodig zijn om je ouders of voorouders te vergeven voor de pijn die ze je hebben gedaan. Dit kan echt heilzaam en helend zijn en helpend om het verleden te accepteren en los te laten. Zo word je vrij om jezelf te zijn en het leven te leven dat voor jou bedoeld is. Neem de tijd voor diepe zelfreflectie en onderzoek wat je écht wilt in het leven. 


Helen van voorouder trauma


Om echt verder te komen en niet gehinderd te worden door het verleden, kan het nuttig zijn om actief aan de slag te gaan om je voorouder trauma te helen. Ik bied masterclasses aan gericht op het helen van voorouder trauma. Deze bieden je nieuwe inzichten en praktische tools om zelf aan je heling te werken. 


Tenslotte een laatste tip: Geef jezelf tijd. Jouw reis naar het helen van je trauma is uniek en vereist geduld en toewijding.