Loslaten nu het nog kan: de energie van december helpt je

De workshop die ik 23 december heb gegeven over de energie van de winter gaat over loslaten. Geheel passend bij de maand december. In het medicijnwiel staat december, als laatste maand van het jaar en daarmee ook in het creatiewiel, voor afronden. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij loslaten? Maak dan gebruik van de twee oefeningen die ik in de workshop heb gedaan. Ze zijn een kadootje van mij aan jou, omdat ik jarig was op 27 december!

Omdat ik jarig ben in december heb ik in het medicijnwiel een 12 in het Zuiden, wat betekent dat afronden mijn moeilijke thema is. Zie hieronder mijn medicijnwiel. Ik mag deze maand extra aandacht besteden aan het goed afronden van zaken en loslaten van overtuigingen die mij niet meer dienen.

Mijn medicijnwielpng

Sedona methode helpt met loslaten

 
Gelukkig heb ik half december een cursus gevolgd bij Frank en Loes Ruesink over helen van voorouder trauma vanuit de mannelijke lijn (in februari gaan we verder met de vrouwelijke lijn), dat biedt handvatten om los te laten. Daarnaast gebruik ik bijna dagelijks de Sedona methode. Ik ben er maar druk mee, met dat loslaten :-)

In de voorbereiding van de workshop van 23 december kwam ik een interessant e-book tegen van Conny Koppen over de energie van de winter. Winter staat voor het element water en dat draagt de essentie van rust, herstel en veiligheid. Met angst als negatieve emotie, dat net als water verbonden is met de nieren.

In de winter rust het leven in zijn wortels, om energie op te doen voor een nieuwe cyclus. In de stilte vindt een nieuwe geboorte plaats. Maar eerst is dan nodig die rust. Om het oude te verwerken en los te laten.

Omarm angst en laat deze dan los


De symboliek van deze tijd van het jaar is mooi: in het donker keert het licht terug. En in angst en pijn kun je liefde vinden. Hoe? Door je onvolmaaktheid te omarmen, onrust en spanningen toe te laten en te voelen.

Het vergt moed om het aan te gaan, de stilte in onszelf kan aanvoelen als leegte. Als een soort dood. Dat vergt een oer-vertrouwen dat er leven is na de dood. We weten dat na de winter de lente komt. Kunnen we vertrouwen dat het aangaan van angst iets brengt?

Ik heb in de workshop een oefening gedaan om te helpen met loslaten, met gebruik van de Sedona methode. Ook de intuïtieve schrijfoefening hielp om los te laten. Aan de reacties, tijdens en na de workshop, merkte ik dat dit voorzag in een behoefte.

Deze gratis oefeningen helpen je


Daarom heb ik deze twee oefeningen uit de workshop gelicht, zodat jij ze kunt doen. De loslaat oefening met Sedona duurt bijna 6 minuten en de meditatie en schrijfoefening ongeveer 20.

Je vindt ze op deze website in het menu onder 'Inloggen' op een besloten pagina getiteld 'December: afronden'. De inloggegevens zijn:
Gebruikersnaam: Loslaten
Wachtwoord: Lusanne57

Je kunt inloggen t/m 31 december 2022. Deze omgeving is vanaf januari alleen nog toegankelijk voor de deelnemers aan het jaartraject. Zij vinden daar elke maand de informatie en eventuele oefeningen over het getal en de energie van die maand.

Overigens kun je in januari meedoen met de workshop Jouw intentie voor 2023. Deze is onderdeel van het jaartraject en is nu los te volgen, zodat je daarna kunt beslissen of je wilt instappen in de rest van het jaartraject. De overige 11 maanden helpen je om je hartsverlangen en intentie te realiseren en alle stappen te zetten. Zodat je jouw creatie in december 2023 goed kunt afronden :-)

Voor de liefhebbers van mijn live collage workshops: als je Jouw intentie voor 2023 doet, kun je kiezen om je mission board op 27 januari in Haarlem te maken.

Nog een kadootje: gebruik code lusanne57


Ik heb nog een kadootje voor je! Mijn online cursus Van angst naar liefde sluit mooi aan bij het thema loslaten. De cursus helpt je om je belemmerende gedachten en emoties in kaart te brengen en biedt een stappenplan om angst te doorvoelen en te transformeren naar (zelf)liefde. Met kortingscode Lusanne57 betaal je € 57 in plaats van € 109. Ook de korting is geldig tot en met 31 december.  

Stel het niet uit en maak gebruik van de komende dagen om nog zoveel mogelijk los te laten, zodat je lichter 2023 in kunt. Ik ga het in elk geval wel doen. Als je net als ik in december jarig bent, weet je dat je een helpende hand goed kunt gebruiken.

En besef: je hoeft niet de hele dag bezig te zijn met afronden en loslaten, dat doe ik ook niet. De ochtend en avond, de donkere en stille momenten van de dag, zijn het meest geschikt. De rest van de dag kun je leuke dingen doen. Doe ik ook.

PS Wil je de hele workshop terug kijken? Dat kan, klik hier.