De kracht van het medicijnwiel en de numerologie samen

Het medicijnwiel en numerologie zijn twee afzonderlijke concepten die hun oorsprong vinden in verschillende culturen en tradities. Het medicijnwiel is een heilig symbool dat wordt gebruikt door de inheemse volkeren van Noord-Amerika, terwijl numerologie een oude studie is van de symbolische betekenis van getallen die zijn ontstaan in verschillende delen van de wereld. In dit artikel lees je meer over de achtergrond van beide systemen en hoe ze samengaan.

Het Medicijnwiel

Het medicijnwiel is een cirkelvormig symbool dat traditioneel wordt gebruikt door de inheemse volkeren van Noord-Amerika om spirituele kennis en genezing over te dragen. Het is een heilig symbool dat vaak wordt gebruikt in ceremoniële en rituele praktijken, evenals bij genezingssessies en vision quests.

Medicijnwielpng


Het medicijnwiel heeft verschillende betekenissen en interpretaties, afhankelijk van de specifieke cultuur en traditie die het gebruikt. Over het algemeen vertegenwoordigt het medicijnwiel de cycli van het leven, de seizoenen en de windrichtingen. Ook de vier elementen (water, vuur, lucht en aarde) kun je plaatsen in het medicijnwiel, evenals de verschillende aspecten van het menselijk leven (denken, doen, voelen en zijn).

In de traditionele zin heeft het medicijnwiel vier richtingen, namelijk het oosten, het zuiden, het westen en het noorden. Elk van deze richtingen heeft een betekenis en wordt geassocieerd met verschillende kleuren, dieren, planten en elementen.

Numerologie

Numerologie is de studie van de symbolische betekenis van getallen en de invloed die ze hebben op ons leven. Het is een oude praktijk die zijn oorsprong vindt in verschillende culturen en tradities, waaronder het oude Egypte, Griekenland en India. Numerologie is gebaseerd op het idee dat getallen bepaalde vibraties en energieën hebben die ons leven beïnvloeden. Elk getal heeft een specifieke betekenis en wordt geassocieerd met verschillende persoonlijkheidskenmerken, levenspaden en uitdagingen.


Numerologiepng


Bij numerologie wordt meestal gebruik gemaakt van de getallen van de geboortedatum, waarbij deze worden omgezet in een numerologisch getal dat bekend staat als het levenspadnummer. Dit nummer wordt vervolgens gebruikt om inzicht te krijgen in de persoonlijkheid en het levenspad van een individu.

De kracht van het medicijnwiel in combinatie met numerologie

Door het combineren van het medicijnwiel en numerologie kunnen we een dieper begrip krijgen van onze levenslessen, uitdagingen en kansen. We kunnen ons richten op onze sterke punten en onze valkuilen aanpakken en zo niet alleen een pad van persoonlijke groei en genezing creëren maar ook leren hoe zo goed mogelijk navigeren door het leven. 

Ben je nieuwsgierig geworden? In dit artikel leer je hoe je zelf jouw getallen kunt uitrekenen.

Het medicijnwiel en numerologie zijn twee verschillende concepten die elk hun eigen waarde en betekenis hebben. Door deze concepten te combineren, zoals Maarten Oversier heeft gedaan, ontstaat er een krachtige tool voor persoonlijke groei en genezing. Ook heeft hij een vijfde getal toegevoegd in het centrum van het wiel: je ziele-essentie of hartskwaliteit, ook wel je verbinding met de bron. 

Conclusie

Het medicijnwiel kan ons helpen ons te verbinden met de natuurlijke cycli van het leven en ons leren onze creatiekracht in te zetten, terwijl de numerologie ons helpt ons zelfinzicht te vergroten. Als we ze in combinatie gebruiken, hebben we een krachtige tool in handen waarmee we onze hartsverlangens kunnen realiseren  en onze missie en potentieel kunnen leven.

Hoe nu verder?

Wil je meer weten over het medicijnwiel als een creatiewiel en over jouw getallen in de medicijnwiel numerologie, volg dan deze gratis online workshops. Wil je je kennis over de medicijnwiel numerologie vergroten en er zelf mee leren werken, doe dan mee met een masterclass

Of doe eerst een 1-op-1 sessie om jouw blauwdruk te leren kennen. In een persoonlijke reading vertelt Lusanne je meer over jouw getallen en kun je vragen stellen over een thema dat nu speelt in je leven.